Ja vēlaties vairāk un plašāk šo tēmu izprast, iesaku papildus izlasīt, manā blogā publicētās tēmas - "Mūsu saprāta enerģētiskā uzbūve". Iesākšu ar to, ka bloku aktivitātes pastiprināšanos, parasti, pavada periodiski muskuļu krampji, " kaut kā "ieduršanās" fiziskā ķermeņa vietās, kur ārsti nekādu vainu nevar atrast - diskomforts " ne no kā". Tautā saka arī - "Iedūrās, savilka pakrūtē, sānos, kaklā, sirdī un t.t..".

Tā ir zīme, ka iekšējais bloks ir aktīvā darbībā un Jūs savu iekšējo aizspriedumu, reāli nepamatotu uzskatu rezultātā nevarat sasniegt, paveikt kaut ko, kas Jums nepieciešams un reāli sasniedzams. Citi var, bet Jūs nē. Kaut gan Jūsu, kā cilvēka, raksturs, saprāta dotības un  ārējie apstakļi ir, varbūt, pat vēl labāki, kā tam otram "laimīgajam".

No sākuma, sakšu ar piemēru no prakses. Kāda dāma (apmēram 30 gadu veca), griezās pēc palīdzības - viņai dzīvē notika sekojoša likumsakarība - tiklīdz viņa gāja sauļoties vai kādi citādi atkailināja savu vēderu saulē vai vienkārši esot ārpus telpām, noteikti sekoja slimošana - bronhīts vai plaušu karsonis.

Staigāja dāma pie ārstiem, bet tie šai sakarībai nevarēja dot izskaidrojumu. Kad dāma atnāca uz pieņemšanu pie ezotēriskas speciālista, tā tika novesta transa stāvoklī un atklājās sekojošais:

Bērnībā kundze dzīvoja lauku mājās. Toreiz viņai bija 3,5 gadi. Bija ziema. Meitēns skraidīja pliku vēderu labi sakurinātā istabā, bet mamma rosījās  virtuvē pie plīts. Apnika meitēnam skraidīt tikai pa istabu un viņa paša atvēra ārdurvis, lai skrietu ārā. Mamma, protams, to ieraudzīja un uzbļāva: "Neskrien ārā pliku vēderu ! Saaukstēsies, stipri saslimsi, slimosi un dakteri Tev durs šprices !". Protams, meitēnam, nu nemaz, negribējās tās šprices un viņa paklausīja mammu. Atsāka spēlēties istabā un mammas skarbos vārdus aizmirsa. Mamma meitas delverību un savus stingri izteiktos draudus, arī, pēc piecām minūtēm bija aizmirsusi. Viņai bija jāvāra pusdienas. Tomēr meitenes zemapziņa sakarību starp pliku vēderu un slimību neaizmirsa. Uz visiem laikiem ......

Protams, pēc šī seansa, dāma varēja droši sauļoties, rādīt savu pliko vēderu saulei un mākoņiem arī. Sakarība starp slimību un pliku vēderu, ar šo "atcerēšanās" seansu tika likvidēta.

Tādēļ, pateikšu iekšējo bloku rašanās galveno cēloni - kādā autoritatīva cilvēka, priekš maza cilvēka apziņas, strikti pateikta dogma, nepamatota likumsakarība. Autoritatīvs cilvēks var būt ne tikai vecāki, bet arī bērnu dārza audzinātāji, skolotāji pirmajās klasēs, ģimenes draugi un radi, kurus bērna vecāki uzskata par autoritatīviem. Iekšējie bloki, pārsvarā, rodas agrā bērnībā. Bet tie var rasties cilvēkiem arī jau gados, kad mēs "muti paplētuši", bez kritikas, klausam kādam autoritatīvam priekšniekam, draudzenei vai draugam, kura dzīvesveids mums ļoti patīk un t.ml.

Kur mājo iekšējie bloki ?

Lai arī iekšējo bloku iedarbība ir virzīta uz mūsu saprātu, tomēr iekšējo bloku pamatdislokācijas vietas var būt dažādās mūsu fiziskā ķermeņa daļās. Ir visur. Cilvēki ar vairāk attīstītām sajūtām, it sevišķi, meditāciju laikā, iekšējo bloku konstrukcijas var sajust, kā kaut ko nepatīkamu, kroplīgi bezformisku. Protams, vienmēr iekšējo bloku "atbalss" jeb konstrukcijas daļa ir ari mūsu saprātā.

Kā iedarbojas iekšējie bloki uz cilvēka dzīvi, likteni un notiekošo ar cilvēku ?

Nu, pirmkārt, iekšējo bloku negatīvā ietekme var skart mūsu dzīves visdažādākās sfēras - finansiālo, ģimenes attiecības, darba attiecības, Jūsu, kā cilvēka uztveri radu, draugu vidū.

Kā piemērus izklāstīšu dažus no iespējamajiem blokiem:

1. "Es neesmu Veiksmes cienīgs", "Katram cilvēkam ir nolemta sava grūtību artava, mācībstundas, pārbaudes un t.ml..", "Ne katrs var būt laimīgs", "Katram savs", "Man tas nav lemts", ""jāiztiek ar to, kas ir" un tamlīdzīgi iekšējie bloki noved pie visdažādākajām problēmām mūsu dzīvē. Gan finansiālām, gan emocionālām, gan attiecību.

2. "Man ir lemts princis (princese)", "Es esmu neglīta, neglīts", "Tikai veiksmīgie var nodibināt laimīgu ģimeni", "Es neesmu cienīga, cienīgs labu vīru, sievu", "Es nevaru, neprotu atrast sev dzīves biiedru" un t.ml.. uzskati, aizspriedumi jeb iekšējie bloki, Jums radīs lielas grūtības nodibināt saticīgu un laimīgu ģimeni.

3. "Visi bagātie ir krāpnieki, ekspluatatori, nelieši", "Lielu naudu godīgā ceļā nopelnīt nevar", "Bagātiem nav sirdsapziņas", "Bagāti cilvēki ir dzīves izredzētie, bet es tāds neesmu" un tamlīdzīgas muļķības, neļaus Jums nekad nopelnīt labu naudu un dzīvot pārticībā.

4. "Vis nav tik slimi, kā es", "Visi jau nevar būt veseli", "Esmu tāds slimīgs piedzimis", "Šī slimība man ir mantota un nolemta man", "Man ir tādi apstākļi, dzīve, ka mani piemeklē slimības", "Bez zālēm, es miršu", "Visi slimo, tātad ari man būs jāslimo" un tamlīdzīgas nostādnes padara mūs slimus un bezspēcīgus.

Kā no iepriekš rakstītā saprotams, tad, katram mums ir vesela kaudze šādu destruktīvu nostādņu. Atceros, ka kad es strādāju ar iekšējiem blokiem, kas atbild par finansēm, tad man, kā paspējušam padzīvot padomijā, kur "visi bija vienādi", atradās uzreiz 18 iekšējie bloki, kurus es vienā vakarā likvidēju.

Kā notiek šo iekšējo bloku likvidācija (ieksējo bloku konstrukcijas saprāta sadaļā)?

Pastāstīšu tehniku, kuru es pats esmu pielietojis vairākkārt. Tātad, piemēram darbs ar iekšējo bloku - "Man nopelnīt lielu naudu nav lemts":

1. Paņemiet tīru papīra lapiņu. Apmēram A5 formāta vai pat mazāku.

Piezīme: Kad būsiet iepraktizējušies, varat uzreiz strādāt ar viena novirziena (finansu, attiecību, vispārējiem, veselības) vairākiem iekšējiem blokiem. Tad arī tīro papīra lapiņu varat ņemt lielāku.

2. Izjusti un glīti, uzrakstiet uz šīs lapiņas iekšējā bloka ar kuru strādājat, pilnu definīciju. Tātad, mūsu piemēra gadījumā -  "Man nopelnīt lielu naudu nav lemts":

3. Pieveriet acis un sāciet domāt, pārcilāt savā apziņā iekšējā bloka definīciju. Jūs sajutīsiet, ka kaut kur smadzenēs, paliek aktīva kāda no mūsu saprāta - smadzeņu puslodēm. Tā paliek, ir kā, tumšāka, biezāka, smagāka.

Piezīme: Reāli aktivizējas mūsu saprāta virtuālās pasaules - saprāta enerģētiskās konstrukcijas, kāda atsevišķa zona.

Tie, kas lasījuši mana blogā publicēto tēmu "Mūsu saprāta enerģētiskā uzbūve" un ir, kaut vai joka pēc, pamēginājuši atrast saprāta energētiskajā konstrukcijā, tā saucamo Matricu jeb saprāta zonu, kur mājo un kas atbild par konkrēto definīciju - sapratīs, ka iekšējā bloka dislokācijas vieta mūsu saprātā neaizņem veselu smadzeņu puslodi, bet gan daudz mazāku vietu mūsu saprāta, tā saucamajā virtuālajā pasaulē.

Tādas atsevišķas zonas atrašana ir labāk nekā tikai aktīvās smadzeņu puslodes noteikšana. Bet mazākas zonas neatrašana, nekādā gadijumā nebūs par sķērsli tikt vaļā no iekšējā bloka. Tikai tehnikas izpildes kvalitate var but nedaudz zemāka un visa tehnikas izpilde būs jāatkārto. Bet, katrā gadījumā, neatkarīgi no atrastajiem iekšējā bloka zonas izmēriem, šī tehnika darbojas vienmēr.

4. Piefiksējiet, izziniet atrastās zonas izmērus.

5. Atverot acis, reizē caur acīm, domās izstumiet, ka ar burdozeru, cunami vilni un t. ml..) šo apjausto zonu uz Jūsu aprakstītās papīra lapiņas teksta. Stumjiet, bīdiet šo zonu no galvas caur acīm strauji un spēcīgi - tā, lai būtu sajūta, ka zona burtiski pielīp pie Jūsu rakstītā teksta. Pielīp stipri un neatgriezeniski.

Piezīme: Var domās apvikt visu zonu ar iedomātu audekla maisu un šo maisu izstumpt uz uzrakstītā teksta. Darbības principam jābūt tādam, kas Jūsu saprātam ir - "visas kaudzes (zonas) bezierunu pārvietošana".

6. Uzreiz pēc "zonas pielipināšanas pie uzrakstītā teksta", iedomājieties starp savu skatienu (acīm) un zonu, kas pielipināta pie teksta uz papīra lapiņas, lielu daudzstāvu māju, (augstu, augstu žogu, ziloni, liela kara kuģa bortu un t.ml..).... jebko, kas Jums asociējas ar pielipinātās pie papīra lapiņas zonas - iekšējā bloka, bezierunu atdalīšanas no Jūsu saprāta energētiskāss konstrukcijas.

7. Uzreiz, momentāli paķeriet papīra lapiņu, saplēsiet sīkos gabaliņos, sadedziniet, iemetiet tualetes poda un nolaižiet ūdeni. Izdariet jebkuru darbību, kas Jums asociējas ar papīra lapiņas bezierunu iznīcināšanu uz visiem laikiem.

8. Viss. Tagad pacenšaties minūtes piecas padomāt par ko pilnīgi citu. Atrodiet citu nodarbi, kas aizņems Jums prātu.

Ar to lieta darīta. Šādu tehniku ,ar to pašu iekšējo bloku, ieteicams, it sevišķi, šādu tehniku izpildes sākumā, atkārtot vēl pēc kāda mēneša. Varbūt vēl reizes 3 - 4 pēc mēneša - diviem. Tas atkarīgs no Jūsu tehnikas izpildes kvalitātes un arī tā cik dziļi šis iekšējais bloks Jums ir "iesēdies" enerģētikā. Bet lielāko tiesu, pietiek ar 3 - 4 atkārtojumiem, ar mēneša pusotra intervālu. Pēc tam Jums vairs šīs kaites nebūs. Jūsu uzvedība un attieksme pret laboto situāciju mainīsies uz labo pusi un dzīvē sāks parādīties iespējas savu mērķu realizācijai - tādas par kurām citreiz Jūs pat sapņot nevarējāt.

Kad būsiet, izrēķinājušies ar diviem - trim blokiem pa vienam, droši palieliniet iekšējo bloku ar kuriem strādājat skaitu, pat līdz 10 - 20, vienas meditācijas laikā. Atceraties, es stāstīju, ka strādāju uzreiz ar 18 blokiem uzreiz.

Ja parakņāsaties savā uzskatu arhīvā, kritiski paanalizēsiet viņus, tad sapratīsiet, ka cilvākam šo iekšējo bloku var būt simtiem ! Un visi viņi mums maisa sasniegt to, ko citi sasniedz smiedamies un bez kādas piepūles.

Tas šīs tēmas pirmajā daļā būtu viss.

Kā jau iepriekš minēju, iekšējie bloki  atrodas, dislocējas mūsu enerģētiskā ķermeņa kādā no ķermeņa daļām un šiem blokiem ir saistība ar mūsu apziņu. Izpildot šo tehniku, mēs iemacījāmies šos blokus izņemt no saprāta. Un augstāk minētā tehnika sāk savu pozitīvo iedarbību uz mūsu dzīvi, jau tūlīt pēc tās izpildes.

Bet, drošības labad, gada 2 - 3 reizes, ir jāpaanalizē savi tekošie uzskati un var gadīties, ka tehnika kādu reizi būs arī jāatkārto.

Tādēļ nākošajā - otrajā šīs tēmas sadaļā es aprakstīšu tehniku, kas ļaus Jums tikt galā ar iekšējo bloku konstrukcijas, gan saprāta daļu, gan daļu, kas atrodas mūsu fiziskā ķermeņa enerģētikā.

Tātad turpinājums sekos.