Daugavietis's blog

Par čakrām. Ievads. Nr.1.

Daudzi, tiklīdz izdzird vārdu „čakra”, uzreiz to saista ar kaut ko austrumniecisku, mistisku. Tādu, kas ne katram cilvēkam pieejams un saprotams. Mistisku, šo jēdzienu, padara arī daudziem „super magi” un „super ekstrasensi”, kas šo jēdzienu pielieto, lai vēl vairāk uzsvērtu savu individualitāti, meistarību un neatkārtojamību. Vienu vārdu sakot, nelieli mentālie krāpnieki. Tāpat nevar noliegt, ka čakru mistiskumu palielina standartizēti, reliģijas un matriālisma iepotēti,  cilvēku uzskati par šo jēdzienu vispār.

Tomēr, jāsaprot, ka vienīgā pareizā „mistiskuma” daļa ir tā, ka jēdziens „čakra” ir nācis no austrumiem. Pārējā čakru pastāvēšanas daļa ir reāla, izskaidrojama un, nu nemaz, nav noslēpumā tīta. Saprotoši cilvēki, šīs cilvēka enerģētiskā ķermeņa „auras” sastāvdaļu, izmanto gan savas emocionalitātes, darba, dzīves gribas un veselības uzlabošanai. Par šim iespējām rakstīšu citās tēmās. Tagad, vispārējs ieskats „noslēpumā”, ko sauc par „čakru”.

Lai saprastu, kas ir čakra, no sākuma būtu jāprecizē, kur tad tās čakras cilvēka ķermenī atrodas. 

Esmu pārliecināts, ka daudzi lasītāji uzreiz atbildēs – „Kur ? Kur ! Krūšu apvidū, pierē un t.t..”. Taisnība vien būs.

Bet, ja čakras atrastos fiziskajā ķermenī, tad jau viņas būtu arī saredzamas ?!.  Oficiālā medicīna šo čakru esamību neatzīst. Jo čakras nevar redzēt rentgena uzņēmumā, sonogrāfijas procedūrās, arī ar skalpeli viņas nevar izķidāt... Iedomājaties situāciju skolā: pienāk skolniece pie skolotājas un prasa: „Lūdzu skolotāj ! Man šodien Svadhistana slima. Var, es iešu mājās ?”. Bet, tomēr, skolnieki tā neiet klāt skolotājai, jo arī skolotāja nevar redzēt šo slimo vai neslimo čakru. Nevar veikt tās diagnostiku un izdarīt secinājumus. Kaut gan, skolniekam var būt ir arī taisnība – viņam tiešām ir „slima” čakra un nedz mācības, nedz garastāvoklis, sakarā ar to, nav tie labākie.

Tad, kur atrodas čakra ? Šeit es nedomāju tiešu čakru dislokācijas vietu, bet kopēju, virspusēju atbildi. Es, domāju, ka visi tagad jau zina un ir informēti, ka cilvēkam ir arī enerģētiskais ķermenis. Un tieši tur, atrodas arī čakras. Jā, čakrām ir piesaistes punkti – cilvēka orgāni, čakru dislokācijas vietās. Un, vienmēr ja čakra ir „slima”, tad reāli arī sāk slimot blakusesošie cilvēka fiziskā ķermeņa orgāni.

Arī sevi aizstāvot cilvēks, instinktīvi, aizstāv pirmkārt savas čakras. Ja cilvēkam ir pēkšņas briesmas (sitiens no priekšas) galvā, tad viņš instinktīvi aizklās Adžnas rajonu, kas ir zemapziņai svarīgāk, nekā roka, kas aizklāj sitienu un deniņi, vaigi, zobi vai pakausis. Tāpat arī ir ar citām čakru atrašanās vietām. Tās ir vienmēr svarīgākas par roku, kuru noliek sitienam, vai blakusesošo čakrām organisma daļu.

Un tas ir izskaidrojams arī ar to, ka tieši čakru rajonā koncentrējas organisma nervu mezgli. Un arī no bioenerģētiskā skatu punkta, šī sakarība ir viegli  izskaidrojama.

Pasaulē viss ir sākotnēji atkarīgs no enerģijas, no energoinformatīvās pasaules. Kādēļ nervu kamoliem jābūt tieši tajā vietā, kur čakrām ? Tieši caur čakrām cilvēks saņem enerģiju no apkārtējās pasaules un tieši caur čakrām, cilvēks „ieelpo” enerģiju un čakras to pārveido un  nodod tālāk fiziskajam ķermenim. Nervu mezgli ir nepieciešama tīrākā, svaigākā un spēcīgākā enerģija. Tādēļ arī, nedz nervu kamolu, nedz čakru, atrašanās vieta nav nejauša.

Ja kaut kādu iemeslu dēļ „aizsērējas”, sāk slimot čakra, tad slimo arī orgāns, kas atrodas blakus čakrai.  Daudz reiz,, pietiek tikai attīrīt čakru un slimība pazūd. Nav jādzer nedz ķīmiskas zāles, nedz dziedniecības  preparāti. Čakru higiēna, lielā mērā ārstē un novērš slimību uzliesmojumus. Bieži vien pat ārsti nesaprot slimību cēloņus. Bet tiklīdz tiek attīrītas čakras, cilvēka veselība uzlabojas. Notiek tas tādēļ, ka, medicīna vairāk pievērš uzmanību slimību sekām, nevis cēloņiem. Diemžēl.

Par to, kā diagnosticēt, kā tīrīt savas čakras es rakstīšu citās tēmās. Tagad, kā jau teicu, vispārējs ieskats čakru darbībā.

Ja uzzīmēt  shematiski enerģētiski vesela cilvēka enerģētisko ķermeni, tad būtu redzams, ka visam fiziskajam ķermenim cauri, no astes kaula līdz pakausim, ir enerģētiska vertikāla „caurule”. Apmēram 15 – 20 cm. diametrā. Un horizontāli, piecās čakru vietās, visu enerģētisko ķermeni, auru „caururbj” čakras.

Ideālā variantā, cilvēki, kas prot apzināti uzņemt un pastiprināt, tā saucamo Dzīvības enerģiju, no malas, izskatās, kā apaļš kreļļu posms – krellīte, pērlīte, uz bezgalīga, divu (Zemes un Kosmosa) pretējā virzienā plūstošu enerģiju diega. Un nekādi Absolūti, Visuma Valdnieki vai citi, cilvēku izdomāti gurū, šajā procesā nav „vainīgi”.  

Starp citu, šo divu enerģiju pretplūsma notiek p i l n ī g i visā objektīvajā pasaulē. Tikai cilvēks, ar čakru palīdzību šo enerģiju akumulē fiziskajā ķermenī un ap to (auras izmēros) savām dažādām dzīves lielajām un mazajām vajadzībām.  

Galvenā, čakru misija, kā tikko teicu, ir saņemt no apkārtējās pasaules enerģiju, pārstrādāt to un nodod tālāk cilvēka organismam lietošanai.

Nav nekāds liels jaunums, ja apgalvošu, ka tur, kur ir enerģija, tur ir arī informācija. Un, otrādi, informācija nevar būt bez enerģētikas. Tās ir divas nekad nešķiramas lietas. Bet, par šo būs arī cita tēma. Mēs turpinām „ķidāt čakras”.

Jau, tiklīdz caur čakru sāk ieplūst enerģija, pašā priekšā, ir „slūžas” – nervu kamoli, kas izmanto enerģijas informatīvo daļu. Pārstrādā to, mūsu maņu orgāniem saprotamā „valodā”.

Veselam cilvēkam, čakra izskatās, kā neliels enerģētisks virpulītis, kas spīd. Diemžēl mūsdienu skolās nemāca enerģētiskās tīrības pamatus. Cilvēka čakras var aizsērēt, zaudēt savu „produktivitāti” un rezultātā daudzkārtīgi palielinās iespēja cilvēka saslimšanai - emocionālai un fiziskai. Var būt arī tā, ka cilvēkam „noķerot” kādu slimību (bacili, infekciju)  fiziskā ķermenī, sāk slimot arī čakras un tas, savukārt, palielina slimības simptomus. Ir bijuši ļoti daudzi gadījumi, kad iztīrot čakras, pazūd slimības, depresijas. Bet neesmu dzirdējis, ka no antibiotikām attīrītos  Anahata vai kāda cita čakra. Un iznāk tā, ka fiziskais ķermenis var būt izārstēts, bet enerģētiskais ir slims. Bet tas, savukārt, ir pamatakmens tālākai hroniskai vai atkārtotai slimošanai.

Sakarā ar to, ka čakras ir ne tikai enerģijas, bet arī informācijas, kas ienāk kopā ar enerģiju – „pārstrādes cehi”, čakrām ir ļoti liela nozīme arī cilvēku savstarpējo komunikāciju, cilvēka un kolektīvās apziņas (egregoru) mijiedarbībā un arī cilvēka saiknei ar apkārtējo energoinformatīvo pasauli, vispār. Bet arī par šī tēmām, es uzrakstīšu citus „palagus”.

Katrā gadījumā, jāsaprot, kā čakras ir tās no kurām ļoti atkarīgs viss, kas ar mums notiek un mūsu, kā individualitāšu, attīstība un pilnveidošanās.

Šajā tēmā, nebūs apskatīts cilvēka Galvenais enerģētiskais kanāls un tikai īsi būs apskatīts, Galvenā enerģētiskā kanāla „ieejas un izejas” – malējās čakras: Sahasrara, kas uzņem cilvēka organismā tīru Kosmosa enerģiju un ir kā galvenais izejas punkts Zemes enerģijai, Nebūs arī gara skaidrojuma par Muladharu, kas uzņem tīru Zemes enerģiju un ir galvenais izejas punkts Kosmosa enerģijai.

Arī par Galvenā enerģētiskā kanāla svarīgumu, noteikti, ir jābūt atsevišķai tēmai. Jo šī kanāla svarīgumu neizprot pat daudzi lieli ekstrasensi un magi, kuriem, kā ezotēriķiem iesācējiem vai diletantiem, vispārējos vilcienos, visas čakras ir vienādi svarīgas. Jā viņas visas ir svarīgas cilvēkam, bet malējās divas, tieši cilvēka dzīvotgribai, ir vissvarīgākās. Bet par to, kā jau teicu, cita, atsevišķa tēma.

Dažādi ir dažādu ezotērisko skolu uzskati par čakru daudzumu, bet kopumā, vispārpieņemts, ka cilvēkam ir  7 pamatčakras.

Viņu „numerācija” ir no cilvēka enerģētiskā ķermeņa (auras) apakšas, virzienā uz augšu. Vēl, bieži tiek, kā 8 čakra, pieminēts, tā saucamais Hara centrs, kas atrodas cilvēka saules pinuma rajonā. Tomēr pastāv pētījumi, ka šo enerģētisko centru veido energoiedarbība starp Anahatu un Manipuru. Tādēļ, tieši par čakru, šo enerģētisko centru nosaukt nevar. Drīzāk, tā ir divu čakru simbioze – „bērniņš”.

Vēl. Dažādu ezotērisko skolu un novirzienu adeptiem, kas apgalvo, ka viņiem it 9, 11 un varbūt vairāk čakras. Paskaidrošu, ka šeit runa ir par cilvēka enerģētiskā ķermeņa 7 galvenajām čakrām. Čakrām, kas atrodas, tieši cilvēka fiziskā ķermeņa galveno nervu kamolu dislokācijas vietās. Vietām, kuras visvairāk iespaido cilvēka dzīvotgribu, dzīvotprasmi, spēju efektīvi komunicēt ar citiem sabiedrības locekļiem, uztvert apkārtējo pasauli un „pierādīt” sevi apkārtējai pasaulei......

Ja, tā mazāk kritiski, padomā, tad katra (!) cilvēka organisma šūna ir maza čakriņa, kurai ir sava enerģētika un, kuras, kā čakras, enerģētisko darbību un nepieciešamību mēs varam izskaidrot. Par to var atkal jaunu „palagu” rakstīt. Bet šis „palags” bija veltīts tikai galvenajām čakrām.

Tālāk, īsi aprakstīšu, katras galvenās čakras, „atbildības sektoru”.

Atkāpe: Interesentiem, kas zina, ka atsevišķas čakras, var attiecināt  noteiktai krāsai vai mūzikas notij, ka tām ir dažādas krāsas un formas un t.t., steidzu nomierināt, ka šī nav pēdējā tēma par čakrām. Būs gan savu un citu cilvēku čakru diagnostika, gan savu un citu cilvēku čakru tīrīšana, gan čakru loma un darbības principi cilvēku savstarpējo komunikāciju jomā, gan čakru loma cilvēka mijiedarbībā ar egregoriāliem veidojumiem, gan arī citi šīs tēmas turpinājumi..... Būsim pacietīgi un pacietība vainagosies ar praktiskiem panākumiem.

Tagad sākam čakru „atbildības” uzskaitījumu:

Muladhara – atrodas cilvēka astes kaula rajonā. Atbild par Zemes enerģijas (cilvēka spēka, dzīvesprieka, dzīvotgribas) uzņemšanu. Cilvēka Galvenā (vertikālā) Enerģētiskā kanāla apakšējā (arī Enerģētiskā ķermeņa, auras), malējā čakra.

Svadhistana – Atrodas virs cilvēka ģenitālijām, zem nabas. Atbild par seksuālās enerģijas uzkrāšanu un cilvēkam nepieciešamās enerģijas vadīšanu. Cilvēka spējai „kustēties uz priekšu”.  Šajā čakrā „nogūlušas” programmas, kas saistītas ar konkrētā indivīda spējām turpināt dzimtu.  Ar šo čakru saistīts cilvēka, tā saucamais, vitālais plāns.

Manipura – Atrodas Saules pinuma rajonā, nedaudz augstāk par nabu. Atbild par cilvēka iekšējo degsmi, spēku, uzņēmību kopumā. Šajā čakrā, pārsvarā ir Lejupejošā jeb Kosmosa enerģija. Un mazāk ir Zemes, spēka enerģijas , tādēļ šī čakra ir atbildīga par cilvēka spējām komunicēt ar citiem cilvēkiem, cilvēka prasmi motivēt citus, plānot savu nākotni. Šī čakra ir tā, kas, domuformu veidā, translē apkārtējai pasaulei mūsu nodomus un plānus, mūsu uzskatus par „pareizu pasaules kārtību”.

Anahata – Atrodas sirds līmenī, krūšu kurvja vidū. Atbild par cilvēka emocionalitāti, komunicēšanas prasmi, spēju dod un saņemt mīlestību. Enerģētiskā balansa un apmaiņas ar apkārtējo pasauli čakra. Šī čakra ir tā, kas formē cilvēka enerģētiskā ķermeņa apjomu, lielumu un blīvumu.

Šīs čakras rajonā, ir gan Zemes, gan Kosmosa enerģijas līdzsvars.  Tieši tādēļ, šīs čakras ietekme uz apkārtējo pasauli ir ļoti liela. Tas notiek arī tādēļ, ka arī visā apkārtējā pasaulē, patstāvīgi „satiekas” abas šīs enerģijas . Sakarā ar to, Anahatas iedarbība uz apkārtējo pasauli ir milzīga. Ne velti, citreiz, saka – „šis cilvēks runāja no sirds. Viņš ir godīgs, viņam taisnība un viņam jāuzklausa”.

Vēl Anahata saistīta ar mīlestības jūtām, ne seksuālās tieksmes sektora, bet jūtām, kas izsaka cilvēka maigumu, mīlestības, mierīguma un stabilitātes komfortu pret cilvēkiem un pārējo pasauli vispār.

Višudha – Atrodas rīkles pamatnē. Atbild par gribasspēku, komunikāciju ar apkārtējo pasauli un cilvēkiem. Šai čakrai raksturīgs Zemes, spēka enerģijas pārsvars. Ne tik liels, kā Adžna čakrā („trešajā acī”), bet pietiekams, lai šī čakra, tiekdamās pēc divu (Zemes un Kosmosa) galveno enerģiju balansa, sāktu „bez apdomas”, kāri uzņemt Kosmosa enerģiju un „iesūktu sevī” svešu cilvēku domuformas – programmas.  Tomēr šī čakra ir arī ļoti noderīga savam „saimniekam”.  Tā, aktīvi translē cilvēka uzņemto Zemes enerģiju. Tieši no šīs čakras pareizas darbības atkarīgas mūsu emociju izpausmes, intonācija, elpas ritms un mūsu mīmika. Tieši ar šīs čakras palīdzību, mēs cenšamies, lai apkārtējie mūs izdzirdētu un saprastu. Tieši ar šīs čakras palīdzību, mēs piesātinām ar enerģiju, vai otrādi, nepiesātinām enerģiju, katram vārdam, ko runājam. Verbālās komunikācijas spējas, ļoti lielā mērā, atkarīgas no šīs čakras darbības. Višudha aktīvi strādā, arī kad mēs mēģinām uztvert  un aptvert kādu informāciju, notikumu, parādību. Tā aktīvi strādā arī tad, kad mēs kaut ko darām, bez agresijas, emocionalitātes vai mentālā (saprāta) piepūles.

Adžna – Atrodas pieres centrā, uzacu rajonā. Tā ir tā paša, daudz kur, iztirzātā un apmuļļātā „trešā acs”. Atbild par cilvēka intelektuālo līmeni, spēju realizēt savus plānus dzīvē. Parasti šī čakra asociējas ar jebkuru sava „saimnieka” agresivitāti. Atbild par cilvēka spēju būt uzmanīgam, koncentrēt savu saprātu uz kādu ārējās pasaules objektu un spēju orientēties objektīvajā vidē, apkārtējā pasaulē.

Sahasrara -  Atrodas cilvēka pakauša rajonā. Atbild par cilvēka dvēselisko būtību, par viņa saistību ar energoinformatīvo pasauli (Visumu). Cilvēka Galvenā (vertikālā) Enerģētiskā kanāla augšējā (arī Enerģētiskā ķermeņa, auras), malējā čakra.

Atbild par Kosmosa jeb informatīvās enerģijas uzņemšanu. Cilvēkā saprāta darbību.

Ar to, arī vispārējs ieskats tēmā par cilvēku čakrām ir beidzies.

Bet es, Daugavietis, novēlu Jums visiem tīras čakras un apzinātu, labestīgu čakrālo darbību.

Turpinājums sekos.......

 

To add a comment, you need to be logged on
ExitLogin | Register