magicLight's blog

Pavasara nespēks jeb - kur ņemt enerģiju

Pavasaris ir izsenis pazīstams kā laiks, kad pietrūkst enerģijas, jo saule tikai atgriežas, ziemas tumšie mēneši ir izsmēluši pa vasaru uzkrāto enerģijas krājumu. Ir variants - doties pie babuļa, cerībā, ka šamā padalīsies ar "savu" enerģiju, kuras pašai nav, jo slimības māc miesu un prātu, cerēt uz augstākiem spēkiem, ka tie būs labvēlīgi un vienkārši tāpat padalīsies, vai arī trešais veids - ķerties pie jau esošiem, gadu tūkstošiem pārbaudītiem līdzekļiem - pie jogas, kura piedāvā daudz un dažādas tehnikas, bet šoreiz par prana jamu.

Prāna sanskritā nozīmē enerģija. Prana jama ir sena elpošanas tehnika, ar kuru ģenerē enerģiju. Prana jamas elpošanas vingrinājumus veic caur degunu, kas ir enerģijas kanāli. Nekādā gadījumā elpošanai neizmanto muti, plaušu muskuļus, tā vietā lieto diafragmālo elpošanu - tautas valodā runājot - elpo ar "vēderu".

Enerģija cilvēkam nepieciešama, lai nodrošinātu fizisko veselību, naudu un visu pārējo. Enerģijas trūkums noved pie dažādām saslimšanām. Pranajamas elpošanas vingrinājumus nepieciešams veikt katru rītu. Pietiks ar 10 minūtēm, bet enerģijas būs pārpārēm visai dienai, nebūs nepieciešamības lietot kafiju enerģijas "pacelšanai". Enerģija paliks pāri, kas ļaus palielināt, tai skaitā - naudiņu maciņā. Protams, ar naudiņu būs jāpiestrādā, bet enerģijas būs tas, kas to ļaus paveikt.

Lai apgūtu prana jamas tehnikas, jums nepieciešams vērsties kādā no tuvumā esošajiem jogas centriem.

To add a comment, you need to be logged on
ExitLogin | Register