Varis's blog

Psihotehnika--Kā uzveikt oponentu, politiķi...

Troļļa rokasgrāmata.
...., ļoti noderīgi. Sevišķi tiem, kas nedomā ar galvu... 🙂 :
1. Nevari uzveikt domu, uzveic pašu domātāju.
2. Uzbrūc cilvēka personībai. Iznīcinot personību, tu iznīcini jebkuru viņa ideju.
3. Apvaino oponentu psihiskās un seksuālas dabas novirzēs vai jebkurā lietā, kas nesaskan ar mazizglītotu cilvēku domāšanas veidu.
4. Raksti vairāk un kliedz skaļāk. “Tirgus” taktika ļauj iegūt pārsvaru mazizglītotu cilvēku vidū.
5. Izmanto neiecietīgu toni, augstprātību. Jau sākumā noliec pats sevi augstāk par oponentu.
6. Manipulē ar faktiem. Radi melus, kuri ir tuvu patiesībai, un tad izmanto tos strīdā ar oponentu.
7. Uz tiešiem jautājumiem izvairies atbildēt. “Piesienies” atsevišķiem vārdiem, jo manipulēšana ar tiem kaitēs oponentam.
8. Pielieto taktiku ” novešana līdz absurdam”. Jo briesmīgāki meli, jo vairāk tiem tic mazizglītoti cilvēki.
9. Biežāk izmanto frāzes ” visi tā runā”, “visi zina”, “nevienam tas nav noslēpums”. Mazizglītotiem cilvēkiem arguments “visi zina, bet es noticēšu ?” bieži ir izšķirošais.
10. Apzināti apvaino oponentu, urķējoties ap viņa vārdu, nacionalitāti, politisko piederību, profesiju u.tml.
Varis
2021-09-08 08:05:31
Par desmit veidiem, kā ar cilvēku apziņu manipulē masu informācijas līdzekļi.
Uzmanības novēršana.
Viens no galvenajiem sabiedrības pārvaldes veidiem ir uzmanības novēršana. Tā vietā, lai sabiedrības uzmanību pievērstu nopietniem lēmumiem, ko pieņem valdošās struktūras, informatīvais lauks tiek piebāzts ar maznozīmīgiem notikumiem.
Cilvēki zaudē iespēju saņemt svarīgas zināšanas, kas saistītas ar mūsdienu filozofiskajām atziņām un zinātnes, ekonomikas un psiholoģijas sasniegumiem. Tā vietā viņi lasa šovbiznesa un sporta jaunumus, materiālus par mistiku un citus tamlīdzīgus sižetus.
Problēmu radīšana.
Dažreiz, lai kārtējo reizi pieņemtu likumu, kas mazinās iedzīvotāju pilsoniskās brīvības, tiek speciāli radītas situācijas, kuras noved pie tā, ka cilvēki paši prasa pieņemt tādus likumus.
Mākslīgi radīta krīze vai veikts terora akts liek cilvēkiem zemapziņā cīnīties ar radušos situāciju, lai arī tas notiek ierobežojot viņu personīgās pamattiesības.
Pakāpeniska lēmumu pieņemšana.
Ja algu līmenis kristos strauji un sāktos masu bezdarbs, valsts savas funkcijas pildītu minimāli, un tas viss vienā dienā. Domāju, ka bez revolūcijas neiztiktu. Bet, ja tas tiek darīts pakāpeniski, tad vairākums pierod.
Atlikšana.
Tāpat arī ir visai interesanta nepopulāru lēmumu pieņemšanas metode. Vajag pārliecināt cilvēkus, ka to ir nepieciešams darīt, bet kaut kad nākotnē. Lielākā daļa ļaužu tic, ka viss nokārtosies, un tad, iespējams, šie lēmumi nebūs jāpieņem. Bet ja nāksies, tad pa to laiku cilvēki jau būs sagatavoti nenovēršamajam.
Infantilizācija.
Ja cilvēkam jāuzstājas ar propagandisku runu, tad viņam publika jāuztver, ka 10-12 gadu vecu pusaudžu bars un attiecīgi pie tā jāvēršas. Šajā brīdī cilvēka domāšana pārslēdzas un viņš pārstāj visu uztvert kritiski, kā tas raksturīgi bērniem.
Emocijas pirmajā vietā.
Iedarbība uz emocijām bloķē racionālo domāšanu. Tas ir klasisks neirolingvistiskās programmēšanas paņēmiens. Emocijas ir loģikas galvenais ienaidnieks. To ietekmē cilvēks kļūst vadāms. Tādā stāvoklī viņam var iedvest visu, kas varai vajadzīgs, palaižot garām notiekošā galvenos cēloņus.
Mākslīga izglītošanās iespēju ierobežošana.
Zemāko sabiedrības slāņu izglītībai jābūt pēc iespējas viduvējākai, lai to pārstāvji nespētu pārvarēt bezdibeni, kas šķir viņus no elites.
Tendēšana uz viduvējību.
Loģisks iepriekšējā punkta turpinājums. Ja tu esi ne pārāk gudrs, neaudzināts un prasts, tu automātiski kļūsti „kruts”. Un tad tev vairs nav laika sava redzesloka paplašināšanai. Tajā laikā tu skaties realitātes šovus, uzzini, kur pusdienojusi Kima Kardašjana un kurš tika glābts ekstrasensu pēdējā pārraidē.
Vainas apziņa.
Ir jāliek noticēt cilvēkam, ka viņš pats ir vainojams visās savās nelaimēs. Tad viņš noteikti nekad nestāsies pretī sistēmai, bet sāks šaustīt pats sevi un vienkārši neko nedarīs.
Cilvēka dabas pārzināšana.
Lai cik tas skumji neizklausītos, sistēma vienmēr par cilvēku zina daudz vairāk, nekā viņš pats. Tāpēc vairumā gadījumu tai ir priekšrocības. Tas ir noticis pateicoties nebijušam neirobioloģijas un psiholoģījas zinātņu izpētes progresam pēdējo 50 gadu laikā. Bet diemžēl šīs zināšanas izmanto tikai valdošā šķira.
Atpazīt manipulāciju nav nemaz tik grūti, vajag tikai gribēt. Un vispār, vajag sākt domāt.
To add a comment, you need to be logged on
ExitLogin | Register