Salamandra's blog

KĀDAM VARBŪT LATVIJĀ PIETRŪKST INDIJA...

  1. Tev nevajag būt nekur citur kā tikai šeit un tagad

nekur nav jāsteidzas, bet tev jābūt tur, kur tev ir labi. Ja jūti, ka esi kaut kur, ne tur, piecelies un ej, uz turieni, kur sauc tava iekšējā balss, Taču atceries, ka, lai atrastu, nav obligāti kaut kur jāiet. Tā ir ļoti smalka robeža, atslēga pastavīgai klātbūtnei.

 

    2. Atļauj visam būt
necenties kontrolēt cilvēkus un situācijas, neplāno, negaidi, bet vēlies, atslābini tvērienu.
«Proti ieturēt pauzi, kuras laikā nekas nenotiek».
Ne vienmēr tev pašam jāmeklē, ļauj cilvēkiem atnākt pie tevis, bet notikumiem notikt. Tie notiek ar tevi ne tāpat vien.
     3. Dod brīvību
dod sev brīvību būt sev pašam, bet citiem - būt citiem. Atceries, ka ikvienam ir savs ceļš un savas mācībstundas. Ja jūsu ceļi krustojas - lieliski, bet, ja tie šķiras, tas arī ir labi, jo tas VIENMĒR IR UZ LABU gan viņiem gan tev - visiem.

 

    4. Nebaidies
ne no kā un nekad. Sper neierastus soļus pa labi, pa kreisi - maini, pārveido. Ja jūti, ka tev kaut kas ir jāsaka vai jādara - saki un dari, un lai nekādas atrunas «man taču ir biļete atpakaļceļam», vai «man tam nav naudas», vai vienkārši «nekas nesanāks» tevi netur. Nebaidies par savu fizisko ķermeni, atceries,Visums tevi sargā un parūpēsies par tevi. Izvēlies brīvību no bailēm.

 

     5. Mazāk - vairāk
necenties iegūt visu un uzreiz. Pat tad, kad šķiet, ka nekā nav - vienmēr ir kaut kas un kaut kā nepietiek, ko tev pasniegs dodošā drauga, brāļa, māsas, ne nejauša garāmgājēja roka. Esi mērens it visā.

 

     6. Nepieķeries cilvekiem
savādāk nesaņemsi savu pieredzi. Tu tāpat nekad nepaliksi viens, jo kur vien iesi, visur atradīsi cilvēkus. Toties tie būs tavējie, tie, kuri tevi iedvesmos, piepildīs, iemācīs, atspoguļos, un atceries: ja jums nav pa ceļam, tad skrien tu aiz viņiem, vai neskrien, sauc, vai nesauc - jūs vienalga kopā neiesiet. Bet tavējie - mūc no viņiem, vai slēpies, vienalga nekur neliksies. Tāpēc... 

 

     7. Atlaid. Vienmēr atlaid
ar smaidu, ar mīlestību, visus un visu. Un nekad neatvadies, jo nekad nekas nav beidzies. Saki: «pateicos un uz tikšanos».
«to, kā tev nav, nevar pazaudēt; to, kas ir, nevar saglabāt mūžīgi».

 

     8. Vienmēr ūdens
esi ūdens, atceries ūdens principu - vilnis atnāk, vilnis aiziet. Tas attiecas uz it visu: stāvokļiem, naudu, cilvēkiem, lietām. Ir paisumi un ir bēgumi, nekas nav statisks. Mēs dzīvojam kustīgā pasaulē, tāpēc neieslīgsti kādā vienā stāvoklī - tas izmainīsies. NE-KO nevar noturēt, pat necenties, labāk esi pateicīgs par to pašu sekundi, kad viņš, tas, viņa ir.
     9. Klausies savā iekšējā balsī
lūk šis ir ar trim izsaukuma zīmēm ierakstāms!!! Ieklausies draugu padomos, bet dari tā, kā tu jūti, kā jūti, ka ir pareizi. Ja es būtu klausījusies citos, šī brauciena vispār nebūtu bijis, nebūtu noticis šis dzīves ceļojums, es nebūtu devusies uz Vārānasī, nebūtu pārpeldējusi otrā, «mirušajā», Gangas krastā. Es būtu atgriezusies mājas pirms laika, es nebūtu atradusi savu sapņu pilsētu, un es turpinātu baidīties no daudz kā, un būtu turpinājusi iedzīt sevi nesaprotams kā izveidotos rāmjos. Vienmēr klausies sevī.

 

     10. Uzticies
cilvēkiem, kosmosam, Dievam - sauc to, kā vēlies. Uzticies, ka viss tavā dzīvē saliekas vislabākajā tev veidā, pat tad, kad šķiet, ka sliktāk vairs nevar būt. Kā saka mana zviedru māsa: «God’s rejection is God’s protection». vai, kā saka mana krievu māsa: «никогда не знаешь, где найдешь, где потеряешь».

 

      11. Velti kaut nedaudz minūtes dienā sev
meditē, zīmē, raksti, pastaigājies pie dabas, vai vienkārši esi klusumā. Pat dažas minūtes palīdzēs tev tikt skaidrībā par to, ko tev vajag, bet kas ir prāta uzspiests, citu cilvēku uzspiests, iluzors u.t.t.

 

      12. Mīli sevi
cieni savas vēlmes, savu ķermeni un atceries: tev var piederēt it viss, nav jāizvēlas: darbs dvēselei vai darbs naudas dēļ; attiecības, kurās mīlu vai tās, kurās mīl mani, okeāns vai kalni u.t.t.. Var visu. Subkuch milega (hindi — viss ir iespējams)

 

      13. Dalies
ar visu, vienmēr. Ar suni, ar nabagu, ar draugu, negaidi neko pretī, kā teica man Guruji: «Ji, if you only feed yourself, you’re not doing much benefit» (Džī, ja tu baro tikai sevi, tad tu nesniedz daudz labuma)
Visu un vienmēr.

 

      14. Ievēlies vēlēšanās
bet esi uzmanīgs. Tās piepildās. Formulē tās maksimāli precīzi.

 

      15. Lai uzvilktu tīru kreklu, ir jānovelk vecais

 

      16. Ceļo
un labāk dari to vienatnē. Jo, lai kur tu arī dotos, tu vienmēr esi kopā ar sevi.



To add a comment, you need to be logged on
ExitLogin | Register